אובדן להלכה זו הגדרה של רכב הניזוק בשווי 45% עד 59% מערכו. במצב כזה, יכול המבוטח להחליט האם הוא רוצה לקבל את הכיסוי הנדרש מחברת הביטוח בשביל לתקן את הרכב ולהמשיך להשתמש בו או לחילופין, לוותר על הכיסויים לתיקון ולקבל פיצוי מחברת הביטוח. המבוטח הוא זה שיחליט כיצד לנהוג.
רכב אובדן להלכה – משמעות ההגדרה
אובדן להלכה זו הגדרה שניתנת, כאמור, לרכב הניזוק בתאונה או מכל סיבה אחרת, בשווי שווה ערך ל-45% עד 59% מערכו. ברמה כזו של חבלה, ניתן לתקן את הרכב ולהחזיר אותו לשימוש תקין, אך לא בטוח שזה משתלם כלכלית לבעל הרכב ולכן ניתנות לו 2 אופציות מהן הוא יכול לבחור כיצד להתנהל בסיטואציה שכזו.
ההבדל בין מצב של אובדן להלכה לבין אובדן גמור (מה שמוכר גם בשם "טוטאל לוס") בא לידי ביטוי בהגדרות ובאופן בו ניתן להתנהל אחרי שהרכב מוכרז בכל אחד מהמצבים.
הבדל ראשון – להבדיל מאובדן להלכה, אובדן גמור הוא מצב בו הרכב ניזוק ב-60% מערכו ומעלה.
הבדל שני – במקרה של אובדן להלכה, ניתן לתקן את הרכב אם רוצים בכך. לעומת זאת, במקרה של אובדן גמור, לא ניתן לתקן את הרכב ואי אפשר להחזיר אותו לשימוש. במקרה של אובדן להלכה, הרישיונות שלו נשארים בתוקף, לעומת זאת במקרה של אובדן גמור, הרישיונות של הרכב מבוטלים לגמרי.
איך קובעים שרכב הוא במצב אובדן להלכה
מי שאמורה לקבוע האם הרכב נמצא במצב של "אובדן להלכה" זו חברת הביטוח. היא עושה זאת באמצעות שמאי מטעמה שיבחן את הרכב ויעריך את גובה הנזק. בהתאם להערכה שלו, חברת הביטוח תפעל מול המבוטח, בהתאם לתנאי הפוליסה שלו.
אופציה אחרת שעומדת בפני המבוטח היא לשכור שמאי מטעמו, שאיננו קשור לחברת הביטוח. הוא יבצע הערכה עצמאית למצב הרכב ויציג אותה בפני הלקוח שלו.
ההבדל בין שתי האפשרויות הוא, שחברת הביטוח לא חייבת לקבל את הערכת השמאי שהמבוטח שכר. במצב כזה, המקרה יכול להתגלגל להחלטת בית המשפט. לכן, הרבה פעמים משתלם לבצע הערכות במקביל, כלומר, הן של שמאי עצמאי והן של שמאי מחברת הביטוח ואז להחליט כיצד לפעול, על פי מה שנכון למבוטח.
אלו אפשרויות קיימות בפני בעלי רכב אובדן להלכה
בעלי רכב שנמצא בסטטוס של אובדן להלכה, עומדים בפני שתי אפשרויות, מתוכן הם יכולים לבחור את האופציה המשתלמת עבורם:
- לקבל פיצוי מחברת הביטוח לתיקון הרכב. חברת הביטוח תכסה את עלויות התיקון כפי שמצוין בפוליסה של בעל הרכב.
- לוותר על תיקון הרכב ולמכור אותו לחברת פירוק או סוחר חיצוני. במקרה כזה, חברת הביטוח תפצה את בעל הרכב באופן יחסי לשווי הנזק שלו. לדוגמא: אם שווי הרכב הוא 100 אלף שקל ונקבע שווי נזק של 59%, אז חברת הביטוח תשלם לבעליו 59 אלף שקל. את השאר הוא אמור לקבל דרך סוחר הרכב שיקנה ממנו את הרכב לצורך פירוקו.
מבין שתי האופציות, האופציה של מכירת רכב לסוחר רכבים לפירוק, היא משתלמת יותר מאשר קבלת פיצוי מחברת ביטוח לצורך שיקום ותיקון הרכב. יש לכך 3 סיבות עיקריות:
- תהליך השיקום והתיקון לא יחזיר את הרכב למצבו המקורי ועלול לייצר בעיות חדשות בעתיד.
- התאונה והשיקום שבא לאחר מכן, יפגעו בערך הרכב ויקשו מאוד על מכירתו.
- בסיטואציה כזו, עדיף להתחיל מחדש ולרכוש רכב אחר.
בסיכומו של דבר, ההשלכות הכלכליות של אובדן רכב להלכה על בעל הרכב יכולות להיות משמעותיות מאוד, הן מבחינת עלויות התיקון של הרכב, עלויות נלוות בזמן התיקונים (לדוגמא, אובדן ימי עבודה, שימוש באלטרנטיבות אחרות) וירידת ערך הרכב. לכן, זה לא משתלם לתקן את הרכב במצב כזה, עדיף להימנע מכך. יותר נכון לקחת את הפיצוי מחברת הביטוח ולמכור את הרכב לחברה מקצועית שרוכשת רכבים לפירוק.
היתרונות במכירת רכב אובדן להלכה לחברת eco-car
ישנן חברות וסוחרים שונים שעוסקים ברכישת רכבים לפירוק, בפרט רכבים במצב המוגדרים במצב של "אובדן להלכה". לפני שניגשים לבחור חברה מולה רוצים לעבוד ולמכור לה את הרכב, יש לבחון נקודות מסוימות.
בשביל לחסוך את תהליך החיפוש והבחירה, מומלץ לפנות ישירות אל חברת eco-car. חברה המתמחה ברכישת רכבים לפירוק, מכל הסוגים, בכל רחבי הארץ.
עבודה מול חברת eco-car כוללת 4 יתרונות חשובים בתהליך של מכירת רכב לפירוק:
מחיר הוגן בהתאם למצב הרכב – צוות החברה מקפיד לספק הצעת מחיר אמינה, הוגנת ומדויקת על פי מצב הרכב. אנחנו מבצעים עסקאות רכב במזומן ובאמצעים אחרים.
תהליך מכירה מהיר ופשוט – אנחנו יודעים עד כמה חשוב ללקוחות שלנו לבצע את התהליך בצורה מהירה ופשוטה. בלי הרבה סיבוכים ובלי לבזבז זמן יקר. אנחנו מקפידים על כך אך שומרים על איכות העסקה ועל התנהלות הגונה לאורך כל הדרך.
טיפול מהיר בכל הבירוקרטיה – כל עסקה למכירת רכב, כולל עסקאות מכירת רכב לפירוק, כרוכה בבירוקרטיה, בין אם מדובר על דברים שקשורים למסמכים ובין אם מדובר על דברים שקשורים להתנהלות בשטח. אנחנו לוקחים על עצמנו את הטיפול ומקפידים לבצע אותו ביעילות ומהירות. המטרה היא למנוע מהלקוחות שלנו להתעסק בכך ולאפשר את ביצוע העסקה כמה שיותר מהר.
שיקולים בקביעת מחיר לרכב אובדן להלכה
בדומה לעסקאות רכב "רגילות", כלומר עסקאות בהן הרכב נמכר לשימוש סדיר, גם בעסקאות של רכב במצב אובדן להלכה, ישנם שיקולים שונים המשפיעים על מחיר הרכב. אלו שיקולים שחשוב מאוד להכיר אותם בשביל להבין, למה הצעת המחיר עבור הרכב היא בסכום כזה ולא בסכום אחר.
נתונים שמשפיעים על מחיר הרכב אובדן להלכה ומדוע:
– גיל הרכב והדגם – אומנם הרכב במצבו הנוכחי איננו מיועד לשימוש אלא לפירוק, אך יש משמעות לגיל ולדגם שלו.
המשמעות לגיל הרכב והדגם שלו נובעת משתי סיבות:
סיבה ראשונה – ככל שהרכב "זקן" יותר כך הסיכוי שיהיה ניתן להשתמש בחלקים מסוימים שלו אחרי פירוק, יהיה נמוך יותר. לעומת זאת, אם הוא "צעיר" אז סביר שהחלקים עדיין שמישים וניתן למכור אותם.
סיבה שנייה – הגיל והדגם, יכולים ללמד על ביקוש לחלקים של הרכב. אם מדובר על דגם נדיר, יכול להיות שיש ביקוש רב לחלקים שלו, מנגד גם יכול להיות מצב שלא קיים כלל ביקוש ואז הערך שלהם יורד.
– היקף הנזק וחלקים תקינים – ככל שהנזק של ברכב יהיה משמעותי יותר, זה עלול להשפיע על כמות החלקים התקינים ברכב. ככל שהכמות שלהם נמוכה יותר, כך הצעת מחיר עבור הרכב תהיה נמוכה יותר. מאחר והסוחר שמתכוון לקנות רכב אובדן להלכה, מעוניין למכור כמה שיותר חלקים ממנו. לכן יש משמעות להיקף הנזק ולכמות החלקים התקינים.
– ביקוש לחלקי חילוף – הצעת מחיר עבור רכב אובדן להלכה, מתבססת גם על ניתוח של היצע וביקוש של חלקי חילוף עבור הדגם הספציפי של הרכב. ככל שישנם יותר ביקושים, המחיר שיוצע עבור הרכב יהיה גבוה יותר. אם הביקושים נמוכים או אין ביקושים בכלל, המחיר שיוצע עבורו יהיה נמוך.
– ערך החומרים – מלבד השאלה מה הם ההיצעים והביקושים של חלקי חילוף לרכב, ישנה נקודה נוספת שצריך להתייחס אליה בהיבט זה והוא ערך החומרים. חלק משמעותי מתהליך פירוק רכבים ומכירת חלקים, מתייחס למכירת חלקים מברזל, מתכת וחומרים אחרים. הצעת המחיר תתייחס גם לנקודה זו. מהי כמות וגודל החומרים שהרכב יכול לספק ומה הערך הנוכחי שלהם בשוק.
תהליך המכירה של רכב אובדן להלכה לeco-car
לפני שנסביר כיצד מתבצע תהליך המכירה של רכב לחברת eco-car, חשוב להדגיש את היתרונות של מכירת רכב במצב אובדן להלכה לחברה מקצועית ומדוע זה משתלם על פני ניסיון למכור את החלקים באופן פרטי.
בעיקרון, ברגע שבעל הרכב מחליט שהוא לא מעוניין לתקן את הרכב אלא מעדיף למכור אותו לחברה או סוחר שמתעסקים ברכישת רכבים לפירוק עומדות בפניו שתי אופציות: למכור את הרכב לחברה והיא כבר תדאג לפרק אותו ולמכור את החלקים שלו לבעלי עניין או לפרק את הרכב באופן עצמאי ולמכור את החלקים השונים בעצמו לבעלי עניין.
מבחינת בעל הרכב, יותר חסכוני ומשתלם למכור את הרכב כולו לחברה מקצועית מאשר לפרק אותו לבד ולמכור חלקים בנפרד. אם הוא יבחר לעשות את זה בעצמו, זה ידרוש ממנו לדעת כיצד מפרקים חלקים מהרכב, כלים וציוד רלוונטי לפירוק והסרה, ידע בכל מה שקשור להיצע וביקושים בתחום של חלקים לרכב ויכולת לנהל משא ומתן מול בעלי עניין שונים.
במקום זה, הוא יכול לפנות אל חברה מקצועית שתבצע עבורו את כל התהליך. הוא ימכור לה את הרכב כפי שהוא, היא תשלם לו מחיר מוסכם, כללי על כל הרכב, מכאן והלאה הרכב שייך לחברת הפירוק וזו תחליט כיצד לנהוג איתו. צוות החברה יגרור את הרכב למגרש שלה, לאחר מכן יתחיל תהליך של פירוק והסרה של חלקי הרכב ומכירתם לבעלי עניין.
איך מתבצע התהליך מולנו?
כעת, נציג בפניכם תרשים זרימה קל איך מתבצע תהליך מכירה של רכב אובדן להלכה מול הצוות שלנו ב-ECO-CAR.
פנייה אל צוות החברה וקביעת פגישה.
↓
בדיקת הרכב והערכת שווי מצד צוות החברה
↓
הצעת מחיר בהתאם להערכת השווי
↓
חתימה על הסכם והעברת הסכום הרכישה כפי שסוכם
↓
טיפול במסמכים הרלוונטיים וגרירת הרכב אל מגרש הרכבים של החברה
כך מגיע לסיומה עסקה של אובדן רכב להלכה עם צוות מטעמנו. אז אם הרכב שלכם ניזוק בתאונה והוגדר על ידי חברת הביטוח במצב של אובדן להלכה, זה הזמן ליצור איתנו קשר ואנחנו נשמח לקנות אותו מכם.
שאלות ותשובות
האם ניתן למכור רכב אובדן להלכה שעדיין לא קיבל החלטה רשמית מהשמאי?
בעיקרון, אפשר למכור את הרכב אך בהיעדר החלטה רשמית של השמאי והסכמה של חברת הביטוח, המבוטח לא יוכל ליהנות מפיצוי כספי מהחברה. לכן משתלם לחכות עד שיתקבל האישור בשביל להתחיל ולהניע את התהליך.
כמה זמן לוקח כל תהליך המכירה של רכב אובדן להלכה?
תהליך המכירה לא אמור לקחת הרבה זמן. אנחנו בחברת ECO-CAR מקפידים לסיים אותו כמה שיותר מהר, עניין של ימים מהרגע שפונים אלינו ועד שהתהליך מושלם.
אנחנו מבינים שהזמן שלכם שווה כסף ואתם רוצים לקדם את התהליך בשביל להתפנות לרכישת רכב חדש.
אילו מסמכים נדרשים למכירת רכב שהוגדר כאובדן להלכה?
על מנת למכור רכב שהוגדר כאובדן להלכה, יש לספק מסמכים כגון:
- מסמך המוכיח בעלות על הרכב.
- דוח שמאי המלמד שהרכב ניזוק בטווח המוגדר כאובדן להלכה.
- מסמך ביטול רישיון נהיגה (ממשרד התחבורה).
- מסמכים מזהים
האם יש הבדל במחיר בין רכב אובדן להלכה לרכב תקין?
כן. באופן טבעי הערך של רכב תקין הוא גבוה יותר מאשר של רכב אובדן להלכה. למרות שהמטרה היא לרכוש חלקים מסוימים מהרכב בשביל למכור אותם ואין כוונה להשתמש בו לצורך נהיגה, הערך רכב תקין הוא גבוה יותר בגלל העובדה שניתן להשתמש בו בצורה סדירה. עם זאת, הפערים לא חייבים להיות משמעותיים, זה תלוי בפרמטרים שונים שנבחנים בעת בדיקת הרכב.
האם אתם קונים גם רכבים באובדן להלכה שנמצאים במוסך או חייבים גרירה?
כן. אנחנו מספקים שירותי גרירה במידת הצורך. אנחנו לא מצפים מהלקוח שיגרור את רכבו למגרש שלנו. יש לנו את האמצעים הנדרשים לכך והצוות שלנו מבצע את הפעולה הנדרשת.
מה קורה עם הרכב לאחר שנמכר לeco-car?
אחרי שהרכב מגיע למגרש של eco-car, צוות מטעמנו מפרק את הרכב לחלקים לדוגמא: רכיבים פנימיים, שלדה, חומרים חיצוניים ועוד. כל חלק ברכב מוצע למכירה, בין אם זה למוסכים, סוחרים של חלקי חילוף, סוחרי מתכת וברזל וגורמים אחרים המתעניינים במה שהרכב יכול לספק להם.