אחד השינויים המהותיים שהתרחשו בעולם הרכב בעולם בכלל ובישראל בפרט, הוא המעבר מרכבים מבוססי דלק לרכבים מבוססי חשמל. יותר ויותר אנשים בוחרים לרכוש היום רכב חשמלי הפועל באמצעות סוללה נטענת. אלו רכבים איכותיים, עמידים וזולים יותר. הטעינה נעשית באמצעות עמדות ציבוריות ופרטיות.
אנחנו בחברת eco-car מתמחים ברכישת רכבים לפירוק מכל הסוגים, כולל רכבים חשמליים שיצאו מכלל שימוש או שעדיף למכור אותם לפירוק מאשר בדרכים אחרות. לשירותכם, אנחנו רוצים לספק לכם מידע מקיף וברור על טעינת רכבים חשמליים בעמדות ציבוריות ופרטיות ועל עלות הטעינה.
טעינה של רכב חשמלי בעמדה ציבורית – ידע כללי
רכב חשמלי, כאמור, פועל על סוללה חשמלית המותקנת ברכב. הסוללה מהווה תחליף למנוע בעירה המתבסס על דלק. על מנת שיהיה אפשר להשתמש ברכב צריך להטעין את הסוללה (לא חייבים לעשות זאת באופן מלא, ההמלצה היא להטעין את הסוללה כשהיא מגיע לסף 20% עד לרמה של 80% ממנה).. הטעינה יכולה להתבצע בעמדות ציבוריות המפוזרות במתחמים שונים ברחבי הארץ.
איפה ממוקמות עמדות טעינה ציבוריות?
עמדות אלו ממקומות בתחנות דלק, חניונים, מוסדות ציבור, רחובות ערים ובמקומות אחרים המיועדים לכך. המטרה היא שכל בעל רכב חשמלי יוכל להשתמש בעמדות הטעינה ולהטעין את הרכב שלו בהתאם, על פי צרכיו.
באופן טבעי, בעל רכב חשמלי צריך לקחת בחשבון איפה ממוקמת עמדת הטעינה והאם הוא יוכל להגיע עם הרכב לשם, ללא בעיה.
אילו סוגי עמדות טעינה ציבוריות קיימות בשוק?
ישנן שתי עמדות טעינה ציבוריות עיקריות שעומדות לרשות בעלי רכבים חשמליים:
עמדות AC – אלו עמדות טעינה איטיות המבוססות על זרם AC, זרם חלופי. משך זמן הטעינה הממוצע בעמדה זו הוא בין 4 ל-8 שעות.
למרות שמשך זמן הטעינה הוא ארוך, הרי שטעינה בעמדה זו נחשבת יותר מומלצת ובטוחה לרכב, מאחר והיא שומרת על איכות הסוללה ואורך החיים שלה.
עמדות DC – אלו עמדות טעינה מהירות המבוססות על זרם DC, זרם ישיר של חשמל שמגיע ישירות אל הסוללה. בעמדות אלו, משך זמן הטעינה הממוצע הוא חצי שעה עד שעה עבור סוללה מלאה.
למרות שמדובר בזמן טעינה קצר מאוד באופן יחסי, שימוש בעמדה מהירה הוא פחות מומלץ מאשר בעמדה איטית, בגלל סוג הטעינה שעלול לפגוע באיכות הסוללה ולקצר את אורך חייה.
שתי נקודות שחשוב לציין לגבי טעינה בעמדה מהירה:
1.לא כל רכב חשמלי יכול להיטען בעמדה מהירה. לפני שמטעינים את הרכב בעמדה כזו, יש לבחון את הוראות היצרן ולוודא שאכן זה ניתן.
2.טעינה בעמדה מהירה נחשבת פחות מומלצת מטעינה בעמדה איטית, אך היא חיונית אם לדוגמא צריכים לבצע נסיעה ארוכה ואין הרבה זמן להמתין עד שהסוללה תיטען או אם הסוללה חלשה ורוצים להטעין אותה באופן חלקי, בשביל להספיק להגיע הביתה ולהטעין אותה במלואה בעמדה ביתית.
טעינה בעמדות ציבוריות – כמה זה יעלה לנו?
מחיר טעינה בעמדות ציבוריות איננו אחיד באופן טבעי, שכן כל ספק גובה עלות שונה עבור שימוש בעמדות הטעינה שהוא מציע. מעבר לכך, העלות משתנה בהתאם לאופי העמדה בה משתמשים וסוג הטעינה.
עלויות טעינה ממוצעות בעמדות ציבוריות הן:
טעינה בעמדת AC – 0.75 -2 שקל עבור קוט"ש (Kwh)
טעינה בעמדת DC – 2.00-3.00 שקל עבור קוט"ש (Kwh).
העלויות יכולות להשתנות בהתאם ל:
- התמחור של הספק.
- שעות טעינה. בשעות השיא המחירים יהיו גבוהים יותר.
- מיקום העמדה. באזורים בהם יש ביקוש גבוה יותר לעמדות טעינה ציבוריות, המחיר עלול להיות גבוה יותר.
- סוג התשלום (חד פעמי או מנוי).
- סוג העמדה. טעינה בעמדה מהירה יותר יקרה מאשר בעמדה איטית.
- גודל ומצב הסוללה. ככל שצריך להטעין את הסוללה יותר, כך המחיר, באופן טבעי, יהיה גבוה יותר.
כיצד הספק יכול לקבוע את תמחור טעינה בעמדות ציבוריות:
- עלות תחזוקת המקום.
- עלויות חשמל.
- היצע וביקוש.
- מספר וסוג העמדות.
- עלות תחזוקת העמדות.
עמדות טעינה ביתיות – הפתרון האידיאלי והזול
על מנת להימנע מהצורך להטעין את הרכב בעמדה ציבורית, לחסוך עלויות ואפילו זמן במובנים מסוימים, משתלם להתקין עמדת טעינה פרטית בחנייה של הבית. עמדה זו תשרת את בעל הרכב מתי שהוא רוצה ותהיה לו אפשרות להטעין את הרכב שלו בכל עת שיידרש.
עמדת טעינה ביתית, לרוב, היא עמדת טעינה AC, כלומר איטית, אך מאחר וניתן להשתמש בה באופן חופשי, ללא מגבלה, אפשר להטעין את הרכב בשעות הלילה, כשהוא לא בשימוש ואז יש פחות משמעות למשך זמן הטעינה.
מעבר לעלויות ההתקנה (עלות ההתקנה נעה בין 2000 ל-6000 שקל), עלויות טעינה בעמדה ביתית הן הרבה נמוכות מאשר טעינה בעמדה ציבורית. עלויות טעינה בעמדות ביתיות נעה סביב 60 אגורות לקוט"ש (KWH). כך שהפער בין טעינה ציבורית לפרטית הוא בולט וברור.
יש לקחת בחשבון 3 נקודות לגבי טעינה בעמדה פרטית:
- ניתן להשתמש בה מתי שרוצים.
- העמדה אמורה להיות מותאמת לסוג הרכב.
- המחיר יכול להשתנות בהתאם לעלויות החשמל (זה הפרט העיקרי שקובע את עלויות הטעינה).. ככל שהסוללה של הרכב תהיה גדולה יותר, כך מחיר הטעינה יהיה גבוה יותר, מאחר והיה צורך להטעין אותה יותר זמן.
בכל מקרה, עלות טעינה בעמדה ביתית זולה באופן משמעותי מעלות טעינה בעמדה ציבורית (DC) ולכן היא משתלמת מבחינה כלכלית, לצד תועלות אחרות של נוחות, זמינות ואיכות הטעינה.
יש לכם רכב חשמלי ומעוניינים למכור אותו? פנו אלינו ותיהנו ממחיר משתלם
בדומה לרכב מבוסס דלק, גם רכב חשמלי נוהגים להחליף אחת לכמה שנים. במידה ואתם מתקשים במכירה מסיבה כזו או אחרת, אנחנו בחברת eco–car מציעים לכם אפשרות למכור לנו את הרכב לצורך פירוק.
אנחנו רוכשים רכבים מכל הסוגים, כולל רכבים חשמליים, לצורך פירוקם ומכירת החלקים לבעלי עניין. אנחנו מבטיחים להציג בפניכם הצעת מחיר אמינה ומשתלמת, ביצוע העסקה יתבצע באופן מיידי, אנחנו נשלם עבור הרכב במזומן ונדאג לכל ההליכים הבירוקראטיים הנלווים לתהליך.
צרו איתנו קשר עוד היום והצוות שלנו ישמח לעמוד לרשותכם ולספק לכם את כל המידע הרלוונטי בנושא.