יש לך רכב למכירה? השאר פרטים או התקשר: 050-8090008

כמה עולה להחזיק רכב חשמלי

הפופולאריות של רכבים חשמליים בישראל נמצאת בעלייה מתמדת כל הזמן. על פי הנתונים, בשנת 2024 רבע מהמכוניות שנמכרו היו חשמליות. מדובר בעלייה של מספר אחוזים ביחס לשנת 2023, שכללה בעצמה עלייה ביחס לשנת 2022. כלומר, אנחנו יכולים לראות מגמה של עלייה שנמשכת כבר מספר שנים. 

הפופולאריות של רכב חשמלי נובעת לא רק בגלל שהוא ידידותי יותר לסביבה, אלא בזכות העובדה שעלויות האחזקה שלו הן נמוכות יותר באופן משמעותי מרכב מבוסס בנזין, לכן הוא נחשב לרכב חסכוני יותר. 

מעבר לעלויות הרכישה, צריך לקחת בחשבון שישנן עלויות נוספות שצריך להתייחס אליהן בהחזקת רכב ובמובנים מסוימים הן משמעויות יותר, מאחר והן משפיעות לאורך כל התקופה מהיום בו מקבלים את הרכב ועד היום בו מפסיקים להשתמש בו. לכן יש חשיבות להכיר את עלויות החזקת הרכב ועד כמה רכב חשמלי יכול לחסוך בהן.

כמה עולה להחזיק רכב חשמלי

עלות החזקת רכב חשמלי לעומת רכב בנזין

בשביל להבין עד כמה רכב חשמלי נחשב חסכוני ביחס לרכב בנזין, אפשר לעשות השוואה בין שני סוגי הרכבים:

הוצאה רכב חשמלי רכב בנזין
דלק/חשמל 150 שקל ממוצע חודשי, 1800 ממוצע שנתי 850 שקל ממוצע חודשי, 10000 שקל ממוצע שנתי
ביטוח מקיף – 5000 שקל בממוצע 3500 שקל בממוצע
טיפולים 1000-2000 שקל בממוצע 4000 + בשנה. 
רישוי 1194 שקל +  (תלוי בסוג הרכב) 1194 שקל + (תלוי בסוג הרכב)

סיכום טבלה: היחס בין רכב חשמלי לרכב בנזין עומד על כמעט 1 ל:6. פער של כמעט 6000 שקל בשנה. 

לפער הזה צריך להוסיף 3 נקודות משמעותיות:

1. רכב בנזין דורש יותר טיפולים מאשר רכב חשמלי. הבלאי שלו הרבה יותר גבוה והאמינות שלו נמוכה יותר ביחס לרכב חשמלי. לכן יש סיכוי סביר שנידרש לבצע בו כמות גדולה יותר של טיפולים ותיקונים מאשר ברכב חשמלי. זה יכול להביא להפחתת ערך משמעותית יותר בעתיד, כלומר הפסד בזמן המכירה. 

2. כשמחשבים עלויות במוסך, צריך לקחת בחשבון גם עלויות נלוות. הפסד שעות וימי עבודה, תשלום עבור שירותים נוספים ועוד. אם צריך לבקר יותר במוסך, זה אומר שיהיו יותר עלויות נלוות.

3. עם הזמן, חברות הרכב משקיעות יותר ברכבים חשמליים, פיתוחם ושדרוגם. לכן, סביר להניח שלפחות בכל מה שקשור לטעינה, תיקונים והחלפת רכיבים, עם השנים הרכבים יהיו הרבה יותר מפותחים ולכן בעלי רכבים חשמליים יוכלו ליהנות מחסכון משמעותי יותר.

שתי הנקודות העיקריות בהן חווים חסכון באחזקת רכב חשמלי קשורות, כאמור, לטעינת הסוללה באמצעות עמדת טעינה המיועדת לכך וכל מה שקשור לבלאי, מאחר ורכבים חשמליים כוללים באופן יחסי פחות חלקים והם נחשבים להרבה יותר מתקדמים ואיכותיים. 

מנגד, צריך לציין שבשביל שימוש סדיר ונוח ברכב חשמלי, יש צורך להתקין עמדת טעינה פרטית בחנייה של הבית. כך אין צורך להשתמש בעמדת טעינה ציבורית. מחיר עמדת טעינה נע בין 1000 ל-3500 שקל ועלות ההתקנה שלה מתחילה ב-2000 שקל והסכום יכול לטפס אם יש צורך בשינוי הסביבה ושדרוג תשתית החשמל. בכל מקרה, מדובר בהוצאה חד פעמית ובעמדה שיכולה לשרת את המשתמש במשך שנים רבות. 

רכב חשמלי טסלה

עלויות החזקת רכב חשמלי – עלויות טעינה וצריכת חשמל

עלויות האחזקה העיקריות של רכב חשמלי מתייחסות לטעינה של הסוללה. במידה ומשתמשים בעמדת טעינה פרטית, הרי שהכוונה היא לעלויות צריכת חשמל. אם מטעינים את הרכב בעמדה ציבורית, אז צריך לקחת בחשבון עלויות שימוש בעמדה.

עלות טעינה ביתית נמדדת על פי קילומטרים. כלומר, לסוללה יש קיבולת מסוימת והיא מתאימה לכמות קילומטר שהרכב יכול לעבור כשהיא מלאה. לכן הדרך הנפוצה לבחון עלות טעינה ביתית של רכב חשמלי היא פר קילומטר. העלות הממוצעת היא 9 אגורות עד 15 אגורות לק"מ. 

אופציה אחרת היא לחשב על פי צריכת חשמל. כל קוט"ש (קילו וואט שעתי) שווה בממוצע 6 ק"מ שרכב חשמלי מבצע. יחד עם זאת צריך לזכור, שצריכת קוט"ש אחד לא מתייחסת רק לרכב חשמלי אלא לצריכת חשמל כללית לבית. לכן גם אם מתייחסים לעלות על פי תעריף חשמלי ביתי, העלות מחשבת את צריכת החשמל הכללית ולא רק של הרכב. 

דוגמא:  אם עלות תעריף חשמל ביתי עומד על 65 אגורות לקוט"ש, זה מתייחס ל-6 קילומטרים של רכב חשמלי אך גם לשימושים נוספים שעושים במערכת החשמל בזמן הטעינה. 

עלות טעינה תלויה בסוג וגודל הרכב (ככל שהוא קטן העלות נמוכה יותר), אך היא גם תלויה בשעת הטעינה. מאחר והטעינה היא חשמלית והעלות הטעינה מגולמת בעלויות צריכת חשמל, הרי שאם מטעינים את הרכב בשעות הלילה, כשאין עומס על המערכת ועלויות הצריכה נמוכות, אז אפשר להפחית באופן משמעותי בעלויות הטעינה. 

אל מול טעינה בעמדות ביתיות, ישנה אפשרות להטעין את הרכב בעמדות ציבוריות. מדובר על עמדות המותקנות בחניונים ציבוריים, תחנות דלק, מוסדות ציבור, חניונים של מרכזי קניות, רחובות מרכזיים ומקומות אחרים. 

ישנם שני הבדלים עיקריים בין טעינה ציבורית לטעינה פרטית:

ראשית, טעינה ציבורית יכולה להתבצע בעמדות איטיות (AC) בהן זמן טעינה ממוצע של סוללה הוא בין 4 ל-8 שעות, ובעמדות מהירות (DC) בהן זמן הטעינה של הסוללה הוא בין חצי שעה לשעה. העניין הוא, שטעינה מהירה לא נחשבת מומלצת לבריאות הסוללה ורצוי להימנע ממנה כמה שאפשר. 

שנית, טעינה ציבורית יקרה יותר מטעינה פרטית פי 4 או 5. יש לשלם על שימוש בעמדה ועל הטעינה עצמה. לכן היא הרבה פחות משתלמת מבחינה כלכלית מטעינה פרטית. 

עלויות תחזוקה ותיקונים ברכב חשמלי

רכבים חשמליים ידועים בכך שהם הרבה יותר אמינים, עמידים ודורשים הרבה פחות טיפולים מאשר רכבים רגילים, הן בזכות הרכיבים שמרכיבים אותם והן בזכות העובדה שבאופן יחסי יש פחות רכיבים. 

לדוגמא, יש בה מערכת בלימה ששומרת טוב יותר על הבלמים, אין צורך לבצע החלפת שמנים, המערכות הפנימיות הן הרבה יותר פשוטות ועמידות מאשר ברכב בנזין והסוללה יכולה להחזיק מעמד בין 8 ל-10 שנים.  העלות הממוצעת לקילומטר, על פי ניתוחים שונים, עומד על 0.11-0.15 פר קילומטר. בסיכום הכללי, זה מייצר הבדלים יוצרים חסכון של 30% עד 50% ביחס לעלויות הטיפול ברכב בנזין. 

בסיכומו של דבר, עלויות תיקון במקרה של תקלות נעות בממוצע בין 1000ל-2000 בשנה. זה כמובן תלוי באופי השימוש והתחזוקה של הרכב. הדבר היחידי שיכול לעלות את הסכום באופן משמעותי היא במידה ויהיה צורך לקנות סוללה חדשה. במקרה כזה, תידרש הוצאה של 40,000-60,000 שקל. אך מדובר על מקרים נדירים ביותר. מה עוד שבעל הרכב מקבל אחריות של 7-8 שנים על הסוללה. 

חשוב לציין, אם ישנן תקלות יוצאות דופן, בין אם זה ברכב עצמו ובין אם זה בסוללה, הרי שחברת eco-car רוכשת רכבים חשמליים עם בעיות לצורך פירוק. במקום להשקיע עלויות גבוהות בתיקון או בהחלפת הסוללה, מוטב להציע אותו למכירה לחברה, המציעה מחיר הוגן ומשלמת עבורו במזומן. החברה תבצע את כל ההליך הבירוקראטי ותדאג לבצע את העסקה במהירות. 

עלות החזקת רכב חשמלי  – ביטוח, רישוי ומיסוי לרכב חשמלי

חלק בלתי נפרד בעלויות החזקת רכב, בפרט רכב חשמלי, מתייחס להיבטים של ביטוח, רישוי ומיסוי. 

כאן המצב מעט שונה ביחס לרכב בנזין. עד שנת 2025, בעלי רכבים חשמליים נהנו מהטבות כלכליות יוצאות דופן הן בתחום הרישוי והן בתחום המיסוי. בזמן שעבור רכב בנזין היה צורך לשלם אגרת רישוי בסכומים של אלפי שקלים, המדינה רצתה לעודד רכישת רכבים חשמליים ולכן היא הפחיתה באופן משמעותי את עלויות אגרת רישוי עבור רכבים אלה וכן את המס הקנייה על הרכב. 

בעקבות המלחמה והמשבר הכלכלי שהתפתח בעקבותיה, הוחלט לשנות את המצב ונכון לשנת 2025 לפחות, קיים שוויין בין אגרת רישוי רכב חשמלי לאגרת רישוי רכב רגיל. מס קנייה יעמוד על 45%. עדיין מדובר על סכום נמוך ביחס לרכבים רגילים (שם המס עומד על 83%), אך מדובר בעלייה ביחס לשנים הקודמות. זה כמובן עלול להשפיע על היכולת לרכוש רכב חשמלי ומגדיל את סך ההוצאות הראשוניות של בעלי רכבים.

יחד עם זאת, מאחר ומדובר ברכב ידידותי לסביבה, הרי שישנן הטבות מס מעצם היותו "רכב ירוק". זה גם מה שיוצר את הפער בין רכב חשמלי לרכב לא חשמלי. הפער הזה אמור להישמר, מעצם הרצון של המדינה לעודד שימוש ברכבים חשמליים בשביל לשמור על הסביבה. 

נקודה נוספת בה קיים הבדל בין רכב חשמלי לרכב בנזין, שלא לטובת בעלי רכבים חשמליים, מתייחסת לעלויות הביטוח, במקרה של ביטוח חובה העלות היא דומה, אך במקרה של ביטוח מקיף העלות היא גבוהה יותר משתי סיבות עיקריות:

  • מיקום הסוללה בחלק הקדמי של הרכב, מגדיל את הסיכוי לנזקים משמעותיים ברכב במקרה של תאונה.
  • הפופולאריות של רכבים חשמליים הפכו אותם ל"מבוקשים" בקרב גנבים. מה שמעלה את רמת הסיכון שחברת הביטוח לוקחת על עצמה.

ההבדלים בעלויות יכולים לנוע בפער של 1500-2000 שקל. צריך לציין שזה תלוי רכב, חברה וסוג הביטוח שבעל הרכב בוחר לרכוש. יש לקחת בחשבון גם שחברות הביטוח נוהגות לעלות את סכום הפרמיה ככל שהסיכון שלהן גבוה יותר וזה יכול להשתנות עם הזמן. 

עלויות ארוכות טווח – סוללה ומחיר מכירה

בטווח הארוך, אין ספק שרכב חשמלי הוא הרבה יותר עמיד, אמין ומשתלם להחזיק בו. הוא יוצר פחות בלאי ולכן על פניו ירידת הערך שלו אמורה להיות פחות משמעותית. אך במציאות, אנחנו יכולים לראות ירידות ערך של רכבים חשמליים בגובה של 15% עד 17%. מדובר על רכבים חשמליים סיניים אך גם על רכבים  מערביים, כמו למשל רכבים אמריקאיים. 

הסיבות לירידה בערך הרכב, נובעות מ:

  • כניסה של יצרניות רכב רבות לשוק הרכבים החשמליים והשתלבותם של דגמים חדשים.
  • ירידת ערכן של יצרניות מסוימות.
  • חשש לשחיקה של הסוללה במקרה של קילומטרז' גבוה. 
  • חשש מרכישת מכוניות חשמליות משומשות לצד פיתוח מואץ של דגמים חדשים ומתקדמים יותר. 

חשוב להדגיש, גם רכב בנזין מאבד בממוצע בשנתיים הראשונות בין 13-14 אחוז מערכו. זה לא דבר יוצא דופן. יחד עם זאת, מאחר והאפשרויות לרכישת רכבים חשמליים רק גדלות עם הזמן, הרי שירידת ערך במקרה של רכב חשמלי הוא יותר משמעותי, מאחר ושוק הרכבים המשומשים בתחום הוא נמוך ואנשים מעדיפים לקנות רכבים חדשים ולא משומשים. זאת למרות שמדובר ברכבים עמידים, חזקים ואורך חי הסוללה, כפי שציינו, נע על טווח שבין 8 עד 10 שנים. 

לכן בוחנים שיקולים כלכליים לטווח ארוך, הרי שרכישת רכב חשמלי היא דבר אופטימאלי. מאחר ועלויות ההחזקה הן נמוכות יותר באופן משמעותי, הרכב עמיד ואמין יותר ועלויות הטעינה של רכב חשמלי הן נמוכות באופן משמעותי מעלויות תדלוק רכב בנזין. 

מי שמחזיק ברשותו רכב חשמלי ורוצה למכור אותו מבלי לחשוש מירידה בערך הרכב, יכול להציע אותו למכירה לחברת eco-car המתמחה ברכישת רכבים לפירוק ורוכשת גם רכבים חשמליים מסוגים שונים. לחברה יש את הידע והניסיון הדרושים לשם כך, הציוד הרלוונטי להערכת שווי הרכב ולפירוקו בצורה מסודרת ובטוחה, וכן היא מחזיקה ברשותה את כל ההסמכות הנדרשות לבצע את העבודה על פי החוק.

סיכום

עלויות החזקת רכב חשמלי הן נמוכות באופן משמעותי ביחס לעלויות רכב בנזין, לכן משתלם מאוד לקנות אותו. אם רוצים להחליף את הרכב הישן בחדש, אז אפשר לעשות זאת בצורה פשוטה ונוחה בעזרת חברת ECO-CAR  אשר רוכשים רכבים לפירוק ומציעה עבור מחיר משתלם לרוכש בתהליך של עסקה מהירה ופשוטה.

שאלות – תשובות 

האם באמת חוסכים כסף בהחזקת רכב חשמלי לעומת רכב בנזין?

בהחלט.היחס בעלויות החזקה של רכב חשמלי לעומת רכב בנזין הוא 1 ל-6 זה נובע בגלל חסכון עצום בעלויות הטעינה והטיפול ברכב. 

כמה עולה טעינה מלאה של רכב חשמלי בישראל?

טעינה מלאה של רכב חשמלי בישראל, נעה בין  אגורות 9 ל-15 אגורות במקרה טעינה ביתית ובין שקל לשני שקל וחצי בטעינה ציבורית. המחיר משתנה בהתאם לסוג הרכב, גודל הרכב, עלויות צריכת החשמל אל מול עלויות השימוש בעמדת טעינה ציבורית.

האם ישנם טיפולים מיוחדים לרכב חשמלי שמייקרים את התחזוקה?

הטיפול היחידי שנחשב מיוחד ושונה, הוא אם קורה משהו לסוללה של הרכב. במקרה כזה, יהיה צורך להחליף אותה, דבר הנחשב נדיר במיוחד. הטיפולים ברכב חשמלי הם זולים יותר לעומת טיפולים ברכב בנזין.

מה קורה אם הסוללה מתקלקלת אחרי שפג תוקף האחריות שלה?

לסוללה של רכב חשמלי יש אחריות של 7-8 שנים לרוב. אורך חייה של סוללה הוא בין 8 ל-10 שנים. אם יש צורך אז מחליפים אותה. העלות היא בין 40 ל-60 אלף שקל. 

כמה עולה להתקין עמדת טעינה ביתית?

עלות התקנת עמדת טעינה ביתית מתחלקת לשני חלקים:

עלות העמדה – 1000 עד 3500 שקל. תלוי בסוג העמדה. 

עלות ההתקנה – מתחיל ב-1000 שקל ומטפס ככל שההתקנה מורכבת ומסובכת יותר. למשל, אם יש צורך לבצע שינויים סביבתיים או המרחק בין ארון החשמל לעמדה הוא גדול וצריך להאריך את הכבלים שמחברים ביניהם. 

האם ביטוח לרכב חשמלי יקר יותר?

כן. חברות ביטוח נוהגות לגבות סכום גבוה יותר עבור ביטוח לרכב חשמלי מאחר ומיקום הסוללה ברכב עלול לגרום לו נזק משמעותי במקרה של תאונה ובגלל שרכבים חשמליים נחשבים פופולאריים בקרב גנבים. ההפרשים בין ביטוח רכב חשמלי לביטוח רכב בנזין מסתכמים במאות ואלפי שקלים.

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 0508090008

מה היה לנו עד עכשיו?

שלחו הודעה
1
ווצאפ
היי כאן הווצאפ של חברת EcoCar!
יש לך שאלה על פירוק רכבים?
נשמח לענות :)
Call Now Button דילוג לתוכן